Ope IF

Referat: Stuguns BK - Ope IF

En fin kväll för fotboll på Stuguns IP, vackert väder och årets största publiksiffra, runt 100 personer.

Tränare Ante Jacobsson gick igenom direktiven och strategin inför matchen.

1a halvlek gick mycket i Opes färger och vi fick inrikta oss på försvar och hålla våra defensiva positioner för att stänga och störa Ope så mycket vi förmådde. Vilket vi lyckade ganska bra med.

Men i den 12e minuten kunde dock Ope göra 1- 0 gm Anton Stafvrefeldt via ett fint anfall och inspel från vänster vår duktige målvakt Linus Stoller chanslös tyvärr.

1a Halvleken och matchen i stort dominerades av Ope och vi hade svårt att få initiativ i spelet och skapa ett eget . I slutet av halvleken kunde vi dock ett flertal ggr skapa några hörnor samt några vassa chanser. Simon Jonsson närmast med en nick tätt över på ett inlägg från vänster.

2a halvlek, fortsatt Opedominans och matchen avgjordes på två mål gm Nahom Weldemichaelsereke, i den 51a minuten samt Filip Lindström i den 61a minuten .

Resten av matchen stod vi upp bra och stugugrabbarna gav aldrig upp utan det var en krigarinsats i 90 minuter trots spelmässigt underläge och det hade kunnat bli nåt fler mål i baken, men vi var kompakta i vårt försvarsspel och Ope hade lite problem i sista tredjedelen.

Lagledningen vill ge en eloge och beröm till alla där ute på planen att aldrig vika ned sig.

SBK har en bra laganda, ingen faller ur ramen, och ger allt för klubbmärket även i svåra matcher som denna.

Det var en tuff match för oss detta och Ope är ju inte ett lag som vi räknar med att kunna ta poäng mot, bl a pga att dom har helt andra förutsättningar än Stuguns BK. Men innan match finns alltid ett hopp, det hoppet levde även i halvtid.

Vi hade en tunn trupp även idag också beroende på avstängningar, sjukdom och skador. Men vi spelar med det lag vi har för dagen, så enkelt är det.

Nu är det bara att lämna denna match bakom oss och gå vidare, och fokusera på nästa.

Bästa spelare I Stugun ikväll var Nils Jonsson som har vuxit i rollen mer och mer nu som mittlås där bak med alltid stabile Robert Backström.

Vill även ge en eloge till Erik Samuelsson som krigar hårt och aldrig ger en boll, närkamp förlorad.